Ikatz-parrilla baten aurrean jarri zen lehen emakumeetakoa dugu. Bizkaiko Larrabetzuko ‘Horma Ondo’ erretegia kudeatzen du.
Ingalaterra iparraldeko Blackpoolen jaio arren, lau urte zituenetik Eivissan eman zuen haurtzaroa, bere gurasoak Balear Uharteetara migratu baitzuten. Ondo gogoan ditu garaiko arrantza, hondartzako torrada klasikoetan egindako txuletilak eta paellak.
Bernagoitia herrian, Amorebieta-Etxano eta Durango artean, ekin zion Euskal Herria ezagutzeari. Hemezortzi urte zituela hasi zen sukaldean Bizkaian, eta aitzindaria dugu parrillan lanean: foieak, arrain handiak, garai haietako kokoteak, eta txuletak egiten zituen. Gaur egun aditua dugu azken osagai honekin.
Produktuaren itxiera modua ezinbesteko teknika gisa defendatzen du, eta bere errezeten artean itsaskiekin, barazkiekin eta postreekin egindako beste elaborazio batzuk badaude. Gaur egun, frutak, tartak, Idiazabal-gazta eta barazkiak ere prestatzen ditu.
Teknika hori tresnarik gabe egiten du, berea duen modu batean, parrillaren altuera eta burnien neurriak aztertuta. Izan ere, jatorrizko zaporea eta zukua osagai garrantzitsutzat ditu. Hori dela kausa, asko mimatzen ditu. Baita garaia defendatu ere. Mikel Bustinza senarrarekin zuzentzen duen jatetxearen ezaugarria dugu honakoa, hain zuzen ere.
Egun biziki gozatzen duela dio kalitatearekin eta egiten dituen produktuak zuzenean erabilita, kamaratik igaro gabe, naturaltasuna aldarrikatuz.
Gazteei mezu bat bidali nahi die: egun berri batek ekartzen dituen ikaskuntza guztiak kontuan har ditzatela, bere kasuan, parrilla eta produktua sustatuta.